Γενικη Συνέλευση

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 21ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΓΣΠ κ. ΔΩΡΟΥ Μ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 21 ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008

ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Αγαπητά Μέλη,

Σας καλωσορίζω στη Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, με τις εργασίες της οποίας λήγει και τη διετής θητεία  του Συμβουλίου.

Στη χρονιά που μας πέρασε ο σύλλογος μας συνέχισε τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων.

Ο Γ.Σ.Π. αναδείχθη πολυνίκης σύλλογος  και κυριολεκτικά απέδειξε ότι αποτελεί τη βάση και τη ραχοκοκαλιά του Κυπριακού Κλασσικού Αθλητισμού.

Κατά το υπό ανασκόπηση έτος, ο Γ.Σ.Π. πρώτευσε στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα  Γυναικών, το Παγκύπριο  Πρωτάθλημα  Νεανίδων, το Παγκύπριο Εαρινό Πρωτάθλημα “Τα Μάτσεια” στην κατηγορία Γυναικών, το Παγκύπριο Πρωτάθλημα κάτω των 17  ετών, τόσο στην κατηγορία Αγοριών όσο και στην κατηγορία Κοριτσιών και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών και κοριτσιών κάτω των 17 ετών.

Η προσπάθεια που γίνεται είναι συνεχής.  Το στάδιο μας έχει γίνει πραγματικά το κέντρο του κλασικού αθλητισμού.

Καθημερινά εκατοντάδες αθλητές γυμνάζονται στις εγκαταστάσεις του Γ.Σ.Π.  Στις ακαδημίες μας κάθε χρόνο εγγράφονται και νέοι αθλητές.  Τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα.

Ο Γ.Σ.Π θα συνεχίζει να καλλιεργεί το κλασικό αθλητισμό κυνηγώντας τη διάκριση, χωρίς όμως ποτέ να παραμελήσει τους νέους και άλλους αθλητές που θέλουν να γυμνάζονται.

Έχουμε αθλητές όλων των ηλικιών.  Προσπαθούμε συνεχώς να παρέχουμε διευκολύνσεις ώστε οι αθλητές να μένουν στο στίβο.  Έχουμε βάλει  λεωφορεία που εξυπηρετούν όλες σχεδόν τις περιοχές της Λευκωσίας με αποτέλεσμα να έρχονται στο Γ.Σ.Π. συνεχώς περισσότερα παιδιά.

Ο Σύλλογος μας προσφέρει τα πάντα στους αθλητές του και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους που καλλιεργούν το κλασικό αθλητισμό.

Έχω πει και παλαιότερα σε άλλες λογοδοσίες μου το επαναλαμβάνω και φέτος και θα το λέω συνέχεια.

Για να αντιληφθεί κάποιος τα λεγόμενα μου και το τρόπο  που καλλιεργεί το στίβο ο ΓΣΠ καλό είναι να περάσει ένα απόγευμα από εδώ.  Θα μείνει έκπληκτος με το πόσα παιδιά όλων των ηλικιών ασχολούνται με το στίβο.

Καλώ  όλους τους φιλάθλους, τους αγνούς φιλάθλους, καλώ τα μέλη του Γ.Σ.Π,  τους παλαιούς αθλητές μας να έρχονται  στους αγώνες στίβου.  Οι αθλητές χρειάζονται το χειροκρότημα τους, χρειάζονται τη ζεστασιά τους.

Φέτος στους Παγκύπριους Αγώνες  που διοργάνωσε η Κ.Ο.Ε.Α.Σ  στο Εθνικό Στάδιο Στίβου, είχαμε  και πάλιν μαζική παρουσία των φιλάθλων.  Αυτό δίδει πολύ καλά μηνύματα.  Φέτος στο Εθνικό Στάδιο Στίβου θα γίνουν οι αγώνες των Μικρών  Κρατών.  Ελπίζω και πάλιν η παρουσία των φιλάθλων να είναι μαζική ώστε να δοθεί και πάλιν το μήνυμα της αγάπης  του αθλητισμού από τους Κύπριους.  Το μήνυμα ότι αξίζει να καλλιεργούμε το κλασικό αθλητισμό παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα.

Ο Γ.Σ.Π. θα συνεχίσει  τη προσπάθεια του για αναβάθμιση των Παγκύπριων Αγώνων ώστε να φθάσουμε και να σταθεροποιηθούμε στα επιθυμητά πλαίσια.  Εδώ θέλω να συγχαρώ όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της Παγκύπριων Αγώνων.

Πρίν κλείσω την λογοδοσία μου σε σχέση με το στίβο θέλω να απευθυνθώ στους ιδίους τους αθλητές αλλά και τους προπονητές τους.

Γνωρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν και γνωρίζουμε ότι η διάκριση στο στίβο είναι δύσκολη και έρχεται μόνο μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης και σκληρής προπόνησης.

Εμείς θα συνεχίσουμε να τους προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε και είμαστε  πάντοτε δίπλα τους.

Πρέπει όμως και οι ίδιοι οι αθλητές  αλλά και οι προπονητές τους τώρα που τα προβλήματα  έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο  να δόσουν το καλύτερο εαυτό τους και να μας φέρουν καλύτερες επιδόσεις.

Εδώ  ας μου επιτραπεί να απευθυνθώ στους γονείς των αθλητών και να πώ τα πιο κάτω.

Στη σημερινή εποχή όπου κάποιοι προσπαθούν να εισαγάγουν τα αναβολικά  στο αθλητισμό, στο δικό μας σύλλογο, αλλά μπορώ να πώ  με βεβαιότητα και στους άλλους Γυμναστικού Συλλόγους, πρέπει να αισθάνονται ήσυχοι.  Ουδέποτε θα διανοηθεί προπονητής του  Συλλόγου μας να υποβάλει τους αθλητές  σ' αυτή τη δοκιμασία.  Ο αθλητισμός που καλλιεργούμε είναι ο καθαρός αθλητισμός  ο οποίος αποδίδει μακροχρόνια.

Είδαμε  όλοι πόση ζημιά, έγινε  στο Ελληνικό αθλητισμό από τα αναβολικά.  Οι ψεύτικες  διακρίσεις  και επιδόσεις  όταν αποκαλυφθούν σκεπάζουν τα πρόσκαιρα  χειροκροτήματα και σβήνουν τους εφήμερους πανηγυρισμούς.

Ο Γ.Σ.Π υπάρχει  για να προάγει το πραγματικό αθλητισμό.  Αυτός είναι ο κύριος στόχος και σκοπός του και πιστεύω απόλυτα ότι τον επιτυγχάνει με το καλύτερο τρόπο.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το γήπεδο του ποδοσφαίρου κατά την φετινή περίοδο χρησιμοποιείται από τα σωματεία της Λευκωσίας ΑΠΟΕΛ και ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο Ολυμπιακός μετά το υποβιβασμό του εδήλωσε σάν έδρα το Μακάρειο για σκοπούς οικονομικής περισυλλογής.  Αυτό ήταν το σκεπτικό της διοίκησης  του με το οποίο διαφωνώ αλλά το σέβομαι εύχομαι σύντομα να επανέλθει στη πρώτη κατηγορία και στη φυσική του έδρα που είναι το Γ.Σ.Π.

Το γήπεδο ακόμη χρησιμοποιείται από το σωματείο της Ανόρθωσης  μετά τη πρόκριση της στους Ομίλους.  Ήδη  μετά το πρώτο αγώνα η διοργάνωση  έχει χαρακτηριστεί εξαιρετική από τη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. 

Το γήπεδο ακόμη χρησιμοποιείται  για αγώνες  της Εθνικής Κύπρου.  Κάποια προβλήματα  που δημιουργήθηκαν στη αρχή της περιόδου πιστεύω ότι  έχουν ξεπεραστεί.

Λόγω της μεγάλης  χρήσης που είχε  το γήπεδο το καλοκαίρι είχαμε  προβεί σε γενική ανακατασκευή του χορτοτάπητα.  Τώρα έχει προκύψει το τεράστιο θέμα της υδροδότησης.  Έχουμε προβεί σε όλες τις ενέργειες  ώστε να μήν επανέλθουμε στα γήπεδα που είχαμε πρίν την ανέγερση του ΓΣΠ.   Το οικονομικό κόστος είναι τεράστιο και αναμένουμε την βοήθεια του Κ.Ο.Α.

Στο άνω κυκλίδωμα ανακατασκευάσθη ο χώρος των  επισήμων.  Εντός των προσεχών ημερών  θα τοποθετηθούν και νέες καρέκλες.

Επαναλαμβάνω και πάλιν ότι το μεγαλύτερο  πρόβλημα που έχει το γήπεδο είναι οι προσβάσεις.  Ελπίζουμε  τώρα  που έγινε κατανοητό το συγκοινωνιακό  πρόβλημα  να βρεθεί και λύση.  Για να καταλάβει κάποιος ποσό αφέθη στη τύχη του το όλο θέμα θα σας πώ ότι ο δρόμος που χρησιμοποιείται έξω από το γήπεδο 3 είναι ιδιωτικός δρόμος που κατασκευάσθη από το Γ.Σ.Π και είχε  δοθεί στη κυκλοφορία για λίγους  μόνο μήνες μέχρι  να γίνουν οι δρόμοι που προβλέπονται στα τοπικά σχέδια.  Έκτοτε ο προσωρινός δρόμος έγινε μόνιμος και χρησιμοποιείται από όλη τη Κύπρο.

Δυστυχώς  για τόσα χρόνια  δεν μας άκουσαν ή επέδειξαν αδιαφορία οι υπεύθυνοι την οποία τώρα καλούνται να πληρώσουν οι πάντες.

Ελπίζω κάποτε να αφήσουν τις υποσχέσεις και να προχωρήσουν στην επίλυση του θέματος.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

Στις προηγούμενες λογοδοσίες μου έλεγα ότι οι αθλητικές εστίες δεν έχουν περατωθεί ακόμα με αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνο το ΚΟΑ.  Τώρα θα πώ ότι οι εστίες έχουν τελειώσει με αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνο το ΚΟΑ.

Η χρήση  τους έχει δοθεί στο Γ.Σ.Π.  Εμείς σύντομα θα προσπαθήσουμε να τους λειτουργήσουμε και μαζί με τις θαυμάσιες  εγκαταστάσεις μας, να φέρουμε ομάδες και αθλητές για προπονήσεις. Είναι ένα σοβαρό εγχείρημα το οποίο θα προσπαθήσουμε να φέρουμε σε πέρας.

Ο Γ.Σ.Π. δεν θα έχει οποιοδήποτε οικονομικό όφελος από τη λειτουργία των ξενώνων.  Όφελος όμως μεγάλο θα έχουν οι αθλητές που θα χρησιμοποιούν αυτό το εξαίρετο αθλητικό κέντρο.

ΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Κ.Ο.Ε.Α.Σ   Κ.Ο.Α  Κ.Ο.Ε.

Σίγουρα οι Γυμναστικοί Σύλλογοι από μόνοι του δεν μπορεί να λειτουργήσουν και να επιτυχουν στους σκοπούς τους.

Χρειάζονται την βοήθεια, οικονομική και ηθική της Κ.Ο.Ε.Α.Σ. του Κ.Ο.Α. και τις Κ.Ο.Ε.

Είναι καλό να χαιρόμαστε για τις διακρίσεις μας.  Είναι καλό να μεταφέρουμε τη σημαία μας σε όλα τα γήπεδα του κόσμου με τους αθλητές.  Είναι καλό ακόμη να ρίχνουμε κάποιες κρυφές  ματιές  και σε Ολυμπιακά μετάλλια.

Εάν όμως δεν κοιτάξουμε  ξεχωριστά τους Γυμναστικού συλλόγους που αποτελούν τον πυρήνα του κλασσικού αθλητισμού θα βρεθούμε μια μέρα αντιμέτωποι τεράστιων προβλημάτων.

Αθλητισμό δεν κάμνουν οι παράγοντες που συνοδεύουν τους αθλητές μας στις διοργανώσεις. Αντίθετα  κάποια  με τις δηλώσεις τους, το είδαμε αυτό πρόσφατα στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, προκαλούν και ζημιά. 

Οι προϋπολογισμοί των Γυμναστικών Συλλόγων καλύπτονται σχεδόν στη ολότητα τους μέσα από το προϋπολογισμό του Κ.Ο.Α.

Οι ανάγκες των αθλητών συνεχώς αυξάνονται.  Δυστυχώς όμως οι επιχορηγήσεις παραμένουν οι ίδιες.

Πιστεύω ότι ήρθε ο καιρός για να αυξηθούν οι επιχορηγήσεις προς τους Γυμναστικούς Συλλόγους ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στους σκοπούς τους.

Ο ανταγωνισμός, με την καλή πάντοτε έννοια και μέσα σε αθλητικά πλαίσια, είναι τεράστιος.  Πιο εύκολα η νεολαία στρέφεται στα ομαδικά αθλήματα και με μεγαλύτερη δυσκολία στο στίβο.  Η αιτία είναι προφανής.  Η διάκριση στο στίβο είναι πολύ δύσκολη και η προσπάθεια είναι μεγαλύτερη και μακροχρόνια.  Γι' αυτό πρέπει να υπάρχουν  και καλύτερα κίνητρα.

Η προσπάθεια είναι συλλογική γι' αυτό και απευθύνομαι σε όλους τους εμπλεκόμενους για να δουν με μεγαλύτερη προσοχή τα αιτήματα μας. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Λεπτομερή ανάλυση των οικονομικών του Συλλόγου θα δείτε στις οικονομικές καταστάσεις  που έχουν  ετοιμαστεί από τον ελεγκτικό οίκο Deloitte  τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση  με τις οικονομικές καταστάσεις είμαι έτοιμος να δώσω απαντήσεις τόσο εγώ όσο και οι ελεγκτές του Συλλόγου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Τέλος θεωρώ  υποχρέωση μου να ευχαριστήσω ξανά τους αθλητές και προπονητές του Συλλόγου μας, που θυσιάζοντας πολύτιμο χρόνο από την προσωπική τους ζωή και την εργασία τους, κρατούν το Γ.Σ.Π. ψηλά στο χώρο του αθλητισμού.  Είναι προς πίστη τους και πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους Ευχαριστίες ιδιαίτερες στο Γενικό Διευθυντή και το προσωπικό του Γ.Σ.Π. για τη μεγάλη  προσπάθεια τους να  λειτουργήσει σωστά τόσο ο σύλλογος, όσο και το αθλητικό μας κέντρο.  Ειδικά φέτος με τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις εργάστηκαν όλο το Καλοκαίρι χωρίς διακοπή και επήραν τα συγχαρητήρια όλων των Ευρωπαίων παρατηρητών.

Ευχαριστίες ιδιαίτερα στα ΑΠΟΕΛ και την ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά και τη διαχειριστική επιτροπή του σταδίου, για την άψογη συνεργασία.  Εδώ θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο ΑΠΟΕΛ και την ΟΜΟΝΟΙΑ για τη Ευρωπαϊκή τους πορεία Συγχαρητήρια ακόμη και στο Προσφυγικό σωματείο της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ.  Εμείς τους φιλοξενούμε διότι είναι στη προσφυγιά.  Εύχομαι σύντομα να αγωνιστούν στο γήπεδο του Ευαγόρα.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Στίβου, αποτελείται από τους Γυμναστικούς Συλλόγους.  Η συνεργασία είναι πολύ καλή διότι ο στόχος είναι κοινός.

Έχω αφήσει τελευταίους τους συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η μεταξύ μας συνεργασία ήταν  άριστη και τα προβλήματα επιλύοντο κατόπιν  γόνιμου διάλογου.  Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα.  Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υπέβαλαν υποψηφιότητα και έχουν επανεκλεγεί χωρίς ανθυποψηφίους.  Αυτό όμως δεν αποκλείει τα άλλα μέλη μας να ενδιαφερθούν και να στελεχώσουν το διοικητικό Συμβούλιο.  Ο ΓΣΠ έχει σήμερα 620 μέλη.  Οι περισσότεροι είναι φίλοι του στίβου.  Πολύ σύντομα θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω αρκετά μέλη μας.

Επίσης θέλω να σας πληροφορήσω ότι προγραμματίζεται η έκδοση  διμηνιαίου εντύπου το οποίο θα αποστέλλεται στα μέλη μας για να γνωρίζουν με λεπτομέρεια τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας και τα νέα του.  Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των μελών και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους ώστε να έχουμε συνεχή επαφή και επικοινωνία.

Επειδή  πιστεύω ότι  κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής αναμένω τη κριτική και τις παρατηρήσεις σας.

 

Ευχαριστώ.

 

Δώρος Μ. Ιωαννίδης

Πρόεδρος Γ.Σ.Π.

 

 

GenikiSineleusi2008