Γενικη Συνέλευση

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 16ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΓΣΠ κ. ΔΩΡΟΥ Μ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 16ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Αγαπητά μέλη,

Σας καλωσορίζω στη Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

Η σημερινή Γενική Συνέλευση έχει σημαδιακό χαρακτήρα. Πρίν δέκα χρόνια στις 6 Οκτωβρίου του 1999 σε μια εορταστική ατμόσφαιρα έγιναν τα εγκαίνια του νέου στάδίου του ΓΣΠ. Γι' αυτό σήμερα να μου επιτρέψετε να κάνω μια γενική ανασκόπηση της δεκαετίας που μας πέρασε. Όπως όλοι γνωρίζετε, δύο χρόνια μετά το γήπεδο του ποδοσφαίρου, παραδόθηκε το Εθνικό Στάδιο Στίβου και μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα λειτουργήσουν οι Ξενώνες. Το συγκρότημα του ΓΣΠ καθίσταται πλέον πλήρες, είναι διεθνών προδιαγραφών και για πολλά χρόνια θα εξυπηρετεί τον Κυπριακό Αθλητισμό.

Σ' αυτή τη δεκαετία που μάς πέρασε έγιναν πολλά και κάποια γεγονότα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε το Ευρωπαικό Κύπελλο Στίβου Μπρούνο Ζάουλι, τους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, προημιτελικό αγώνα Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αγώνες ομίλων του Champions League σε 3 περιπτώσεις, 9 τελικούς Κυπέλλου Κύπρου, πολλούς αγώνες της Εθνικής Κύπρου, πληθώρα άλλων εκδηλώσεων όπως συναυλίες, παρουσιάσεις, διασκέψεις, και τέλος πάνω απο 800 αγώνες ποδοσφαίρου όλων των επιπέδων.

Να πάρουμε τα θέματα του Συλλόγου με τη σειρά.

ΣΤΙΒΟΣ

Θα μου επιτρέψετε να αρχίσω από το Στίβο.  Λέγεται από πολλούς ότι βρισκόμαστε στη καλύτερη περίοδο του Κυπριακού Στίβου.  Αυτό κατά τη γνώμη μου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο Σύλλογο μας.

Ενώ είχαμε οδηγηθεί στη καταστροφή από τη μικροπολιτική κάποιων, που πίστευαν ότι ο αθλητισμός γίνεται με κομματικά και βαθμοθηρικά κριτήρια, με τη δημιουργία του δικού μας αθλητικού κέντρου,  δώσαμε ώθηση στο αθλητισμό της Λευκωσίας και σήμερα χαιρόμαστε τους καρπούς αυτών των προσπαθειών.

Όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό βρίσκουν εύκολα καταφύγιο στο φιλόξενο αθλητικό κέντρο του ΓΣΠ.  Εδώ κανείς δεν κρίνεται από τη κοινωνική του προέλευση ή από τη θρησκεία και τις πεποιθήσεις του.

Υπάρχει απόλυτη ισότητα.

Είναι γι' αυτό το λόγο που έχουμε μεγάλο αριθμό αθλητών όλων των φύλων και των ηλικιών και είναι γι' αυτό το λόγο που δεν υπάρχουν προβλήματα μεταξύ των προπονητών και των αθλητών.  Είναι ακόμα γι' αυτό το λόγο που Τουρκοκύπριοι αθλητές έχουν εγγραφεί στο ΓΣΠ και συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις μας.

Σ' αυτή τη δεκαετία τα αποτελέσματα του Στίβου από απόψεως επιδόσεων ήσαν αρκετά ικανοποιητικά.  Εκτός από τις πολλές  πρώτες νίκες που έχουν  πάρει αθλητές μας στις εσωτερικές διοργανώσεις, έχουν διακριθεί και σε διεθνείς αγώνες ειδικά στις μικρότερες ηλικίες.

Επίσης ο ΓΣΠ έχει στεφθεί πολυνίκης Σύλλογος πάρα πολλές φορές στους Ανδρες, στις Γυναίκες αλλά και στους Έφηβους και τις Νεάνιδες.

Λέγοντας προηγουμένως ότι αθλητές μας έχουν διακριθεί σε διεθνείς διοργανώσεις σε μικρότερες κυρίως ηλικίες, αμέσως γεννιέται η σκέψη γιατί αφού έχουμε τόσο καλές επιδόσεις στους νέους, δεν προχωρούμε μετά.

Πιστεύω ότι αυτό είναι θέμα εξειδίκευσης περισσότερο και αυτό πρέπει να προβληματίσει στο μέλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω ειδικά τους αθλητές μας, τους προπονητές τους και το Έφορο Στίβου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια.

Εμείς στο Γ.Σ.Π, αλλά πιστεύω και η πολτιεία γενικότερα, μέσω του Κ.Ο.Α  θα συνεχίσουμε να τους προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε και θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους.

Πρίν κλείσω με το Στίβο, θέλω να θείξω ακόμα δυό θέματα πολύ επίκαιρα κατά τη γνώμη μου.

Το πρώτο αφορά τα αναβολικά και τους κινδύνους που κρύβουν.  Είναι γι' αυτό  που θεωρώ υποχρέωση μου να συγχαρώ ιδιαίτερα τους προπονητές του Γ.Σ.Π, που δεν επέτρεψαν και είμαι βέβαιος ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουν να δοθούν στους αθλητές μας αυτού του είδους τα σκευάσματα.                                       

Οι Γονείς που στέλλουν τα παιδιά τους στο ΓΣΠ, πρέπει να είναι ήσυχοι ότι στο Σύλλογο μας δεν θα αντιμετωπίσουν τέτοιους  κινδύνους.  Αντίθετα πάντοτε  θα τους επεξηγείται η ζημιά που γίνεται από τη χρήση αναβολικών αλλά και άλλων ουσιών.

Το δεύτερο αφορά τη προσέλευση θεατών στους αγώνες στίβου.  Το εθνικό Στάδιο Στίβου  είναι ιδανικό για αγώνες.  Ήδη σ' αυτό έχουν διεξαχθεί μεγάλες διοργανώσεις με εξαιρετική επιτυχία.  Πρέπει να πείσουμε το κόσμο για να μήν πώ ότι πρέπει να τους μάθουμε  να έρχονται στούς  αγώνες  στίβου.  Αποτελεί πλέον αναγκαιότητα για τους αθλητές η παρουσία φιλάθλων.    

Το Γήπεδο Ποδοσφαίρου.

Το γήπεδο ποδοσφαίρου έχει πιστεύω ξεπεράσει τις προσδοκίες που είχε όταν άνοιγε τις πύλες του. Φιλοξένησε Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις με μεγάλη επιτυχία και έχει συντείνει τα μέγιστα στη καλυτέρευση του Κυπριακού Ποδοσφαίρου. Παρακαλώ όλους να θυμηθούν τα γήπεδα στα οποία αγωνίζοντο οι ομάδες μας πρίν τη χορτοφύτευση του Γ.Σ.Π.  Αυτό και μόνο θα βοηθήσει να κατανοήσουμε τη διαφορά. Για να λειτουργήσει ένα στάδιο, πρέπει οι παράγοντες  που συμμετέχουν να συνεργάζονται μεταξύ τους.  Αυτό έγινε ακριβώς με το ΓΣΠ. Τα δύο μεγάλα σωματεία της Πρωτεύουσας, το ΑΠΟΕΛ και η ΟΜΟΝΟΙΑ κατά κύριο λόγο αλλά και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ήσαν απόλυτα συνεργάσιμοι εθεώρησαν ότι το γήπεδο  τους ανήκει, ουδέποτε δημιούργησαν προβλήματα, αλλά αντίθετα ήσαν πάντοτε πρόθυμοι να επιλύσουν όποια προβλήματα υπήρχαν.

Θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις Διοικήσεις του ΑΠΟΕΛ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Εμείς θα προσπαθούμε να έχουμε το γήπεδο  μας πάντοτε σε άριστη κατάσταση και να το καλυτερεύουμε συνεχώς.  Ήδη έχει γίνει αναβάθμιση του φωτισμού και προγραμματίζουμε να γίνουν κερκίδες στο γήπεδο 3 όπου αγωνίζονται οι εφηβικές ομάδες.  Επίσης είμαστε  στο στάδιο του Προγραμματισμού και συζητήσεων με επενδυτή  για τη αύξηση κατά 5000 θέσεις της ανατολικής κερκίδας.

Είδα με μεγάλη χαρά ότι η Κυβέρνηση προχωρεί με τη κατασκευή του κυκλοφοριακού κόμβου, ο οποίος πιστεύω ότι θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τους φιλάθλους μας.                                                                                           

ΞΕΝΩΝΕΣ

Όπως ανάφερα προηγουμένως οι Ξενώνες έχουν περατωθεί και εντός αυτού του μήνα αναμένεται να λειτουργήσουν.  Έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για τη σωστή εκμετάλλευση τους  και τη φιλοξενία αθλητών ώστε να ανταποκριθούν στο σχεδιασμό τους.  Πιστεύω ότι είναι ένα δύσκολο  εγχείρημα το οποίο θα παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή, ώστε αφ' ενός να μήν επιφέρει ζημιές και αφ' ετέρουν να εξυπηρετήσει τους αθλητές μας.      

Σχέσεις Γ.Σ.Π με ΚΟΑ  και ΚΟΕΑΣ

Οι Σχέσεις του ΓΣΠ με το ΚΟΑ και την ΚΟΕΑΣ είναι άριστες.  Εξάλλου ο στόχος είναι κοινός. Οι προϋπολογισμοί των Γυμναστικών Συλλόγων καλύπτονται σχεδόν εξολοκλήρου από τον Κ.Ο.Α. Οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται. Για να γίνει αθλητισμός υψηλού επιπέδου πρέπει να υπάρχουν και μεγαλύτερα κίνητρα. Αυτό πρέπει να το προσέξουν ιδιαίτερα ο ΚΟΑ και η ΚΟΕΑΣ.

Οι Γυμναστικοί Σύλλογοι αποτελούν τη βάση του κλασσικού αθλητισμού.  Δεν έχουν όμως τη οικονομική δυνατότητα για να δωσουν πιο ελκυστικά κίνητρα.  Αυτά πρέπει να δοθούν από το ΚΟΑ, μέσα από μακροχρόνιους σχεδιασμούς, οι οποίοι όμως δεν πρέπει να είναι στατικοί.                                                      

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΓΣΠ

Έχει κυκλοφορήσει η πρώτη μας έκδοση η οποία απέσπασε καλά σχόλια.  Την ερχόμενη εβδομάδα κυκλοφορεί και η δεύτερη έκδοση και θα σας αποσταλεί.  Σκοπός των εντύπων αυτών είναι να φέρει τους φιλάθλους κοντά στο στίβο, να τους γνωρίσει τους αθλητές μας αλλά και να τους ενημερώνει για το Σύλλογο μας.

Έχω πεί πολλές φορές και ίσως έχω καταντήσει κουραστικός να το λέγω. Στο τόπο μας δίδουμε μεγαλύτερη προβολή σ' ένα αγώνα τρίτης κατηγορίας  στο ποδόσφαιρο, παρά σ' ένα  αθλητή που κάνει  Παγκύπριο Ρεκόρ στο Στίβο.  Μετά  κάποιοι διερωτώνται  γιατί δεν έρχεται ο κόσμος στο στίβο.  Είναι πολύ απλό.  Ουδέποτε έχουμε δώσει την απαραίτητη προβολή στο Στίβο.  Είναι γι' αυτό το λόγο που εκδώσαμε το σχετικό έντυπο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Λεπτομερή ανάλυση των οικονομικών του Συλλόγου θα δείτε στις οικονομικές καταστάσεις που έχουν ετοιμαστεί  από τον ελεγκτικό οίκο Deloitte  τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με τις οικονομικές καταστάσεις είμαι έτοιμος  να δώσω απαντήσεις τόσο εγώ όσο και οι ελεγκτές του Συλλόγου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Τέλος θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω ξανά τους αθλητές και προπονητές του Συλλόγου μας, που θυσιάζοντας πολύτιμο χρόνο από την προσωπική τους ζωή και την εργασία τους, κρατούν το Γ.Σ.Π. ψηλά στο χώρο του αθλητισμού,   Είναι προς πίστη τους και πρέπει να γίνει  γνωστό σε όλους.  Ευχαριστίες ιδιαίτερες στο Γενικό Διευθυντή και το προσωπικό του Γ.Σ.Π. για τη μεγάλη προσπάθεια τους να λειτουργήσει σωστά τόσο ο σύλλογος, όσο και το αθλητικό μας κέντρο.  Ειδικά φέτος με τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις εργάστηκαν όλο το Καλοκαίρι χωρίς διακοπή και επήραν τα συγχαρητήρια όλων των παρατηρητών.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η μεταξύ μας συνεργασία ήταν άριστη και τα προβλήματα επιλύοντο κατόπιν γόνιμου διαλόγου. Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Επειδή κύριοι πιστεύω ότι ο διάλογος αλλά και η κριτική οφελούν, αναμένω τις απόψεις σας.