Γενικη Συνέλευση

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 19ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Γ.Σ.Π. κ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Μ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 19ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Αγαπητά Μέλη,

Σας καλωσορίζω στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Παγκύπρια», με τις εργασίες της οποίας λήγει η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου.

Με τη λήξη των εργασιών της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με το καταστατικό, ακολουθεί Εκλογική Συνέλευση για ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, ασχολήθηκε με σωρείαν θεμάτων, τα οποία είχαν σχέση με την λειτουργία του Αθλητικού μας Κέντρου εν γένει, αλλά και με την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για να επαναφέρουμε το στίβο σε αξιόλογα επίπεδα.

Αρχίζω πρώτα από το στίβο.

Αυτό το κάμνω για να τονίσω για μια ακόμα φορά ότι πρώτα και κύρια είμαστε Γυμναστικός Σύλλογος και ότι η πρώτη μας προτεραιότητα είναι ο κλασσικός αθλητισμός.

Στον υπό ανασκόπηση χρόνο ο Γ.Σ.Π., πρώτευσε στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Γυναικών το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Εφήβων, το Παγκύπριο Πρωτάθλημα «Τα Μάτσεια», τόσο στην κατηγορία Ανδρών, όσο και την κατηγορία Γυναικών και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου σε όλες τις κατηγορίες εκτός από τη κατηγορία Ανδρών όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Πήρε τη δεύτερη θέση στο Παγκύπριο πρωτάθλημα Ανδρών και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Παίδων.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει δοθεί μεγάλη σημασία στην οργάνωση του στίβου, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, αλλά και για να φέρουμε τους νέους κοντά σ’ ένα άθλημα που τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς είχε πάρει την κατιούσα.  Τους λόγους τους εξήγησα επανειλημμένα.  Ο κυριότερος κατά τη γνώμη μου ήταν τα 20 χρόνια που ο Γ.Σ.Π., στοχοποιήθηκε από άσχετους από το αθλητισμό, που επεδίωξαν την καταστροφή του Γ.Σ.Π., που είχε σαν αποτέλεσμα τη καταστροφή του αθλητισμού της Λευκωσίας και το μαρασμό του κλασσικού αθλητισμού γενικότερα.

Σήμερα έχουμε οργανώσει ακαδημία για τους νεαρούς αθλητές στην οποία απασχολούνται αποκλειστικά τρεις προπονητές.  Στην ακαδημία αφού παραμείνουν και προπονηθούν οι νεαροί αθλητές για κάποιο χρονικό διάστημα και αφού αξιολογηθούν, στην συνέχεια αρχίζουν προπονήσεις με τους προπονητές των διαφόρων ειδικοτήτων.

Στα τελευταία έντεκα χρόνια που λειτουργούν οι Ακαδημίες έχουν περάσει από αυτή εκατοντάδες παιδιά της Επαρχίας Λευκωσίας.

Ο Γ.Σ.Π. έχει διακόσιους πενήντα εν ενεργεία αθλητές, χωρίς να υπολογίζονται τα παιδιά της ακαδημίας.

Παρέχουμε συνεχή ιατροφαρμακευτική βοήθεια, στα πλαίσια πάντοτε των δυνατοτήτων μας και δίδουμε κάθε δυνατή επιστημονική υποστήριξη στους αθλητές.

Έχουμε κατορθώσει να κρατούμε τους αθλητές που συνεχίζουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό και σήμερα έχουμε μία εξαιρετική ομάδα.

Η προσπάθεια μας είναι συνεχής και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι πλέον φανερά.

Ήδη οι περισσότεροι αθλητές μας στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες και οι επιδόσεις τους συνεχώς καλυτερεύουν.

Εδώ θέλω να προσθέσω ότι ο σύλλογος μας διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που έχει αγοραστεί με την βοήθεια και την συνεισφορά του ΚΟΑ, τον οποίον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Είχα αναφέρει στο παρελθόν ότι ο κλασσικός αθλητισμός είχε πάρει την κατιούσα ή τουλάχιστον δεν κατόρθωσε να ακολουθήσει την άνοδο που έγινε στην Ελλάδα.  Σήμερα μπορώ να πω ότι έχουμε αναστρέψει τη κατάσταση.  Έχουμε ευνοϊκά δεδομένα και αυτό το δείχνουν οι συμμετοχές των αθλητών μας σε διάφορες διεθνείς συναντήσεις.

Έχω πει πολλές φορές ότι η ενασχόληση με τον κλασσικό αθλητισμό είναι δύσκολη και τα αποτελέσματα έρχονται μακροπρόθεσμα.  Χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από κάθε άλλο άθλημα για να φτάσει κάποιος στην διάκριση.  Δυστυχώς τα κίνητρα και η υποστήριξης στους αθλητές δίδονται μόνο όταν θα έρθει η διάκριση.  Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα των σχεδιασμών που υπάρχουν.

Σήμερα γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους, την ΚΟΕΑΣ το ΚΟΑ και τη ΚΟΕ τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Οι προπονητές χρειάζονται συνεχή επιμόρφωση.  Άλλο γυμναστής και άλλο προπονητής στίβου.  Είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό που εμείς στην Κύπρο το έχουμε συγχύσει.  Ο Κ.Ο.Α. έχει υποχρέωση στα αθλητικά πρωτόκολλα που υπογράφει να έχει σε προτεραιότητα την επιμόρφωση των προπονητών του στίβου και την ανταλλαγή αθλητών για προπονήσεις.  Η εξειδίκευση είναι απαραίτητη.

Για να καταλάβετε πόσο μεγάλη πρόοδος έχει γίνει λόγω της δημιουργίας του αθλητικού κέντρου του Γ.Σ.Π., θα αναφερθώ σε μερικές επιτυχίες των αθλητών μας κατά το χρόνο που μας πέρασε.  Η σειρά που αναφέρω τους αθλητές δεν έχει σχέση με την επιτυχία τους.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ Γ.Σ.Π. – ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΙΒΟΥ:

1.    ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ – ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

2.    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΕΛΛΗΣ – ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ

3.    ΛΕΟΝΤΙΑ ΚΑΛΛΕΝΟΥ – ΥΨΟΣ

4.    ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΑΡΝΟΣ – ΤΡΙΠΛΟΥΝ

5.    ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – 800Μ.

6.    ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΟΣ – ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ

7.    ΠΕΤΡΟΣ ΜΙΤΣΙΔΗΣ – ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ

8.    ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΗΣΙΟΥ – ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ

9.    ΣΤΕΦΑΝΗ ΡΑΖΗ – ΥΨΟΣ

10.  ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΚΑΠΠΑ – ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

11.  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΛΑΤΣΙΑ – ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ

12.  ΕΛΠΙΔΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

13.  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΑ – ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ

14.  ΑΝΘΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ

15.  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΑΚΚΙΣΤΟΣ – ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

16.  ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΛΑΤΣΙΑΣ – ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ

Κλείνοντας το κεφάλαιο στίβος θέλω να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και ή συνεργασία όλων.

ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ:

Έχουν κλείσει έντεκα χρόνια από την λειτουργία του σταδίου ποδοσφαίρου και ήδη τα τρία σωματεία της Λευκωσίας που χρησιμοποιούν σαν έδρα τους το Γ.Σ.Π., ετοιμάζονται να υπογράψουν νέα συμφωνία χρήσης.

Σε πρόσφατο σημείωμα μου στο τριμηνιαίο έντυπο μας, έχω σημειώσει και επεξηγήσει τη σημαντική συνεισφορά του σταδίου του Γ.Σ.Π. στην άνοδο του ποδοσφαίρου μας.  Το έντυπο φθάνει σε όλα τα μέλη μας, που ενημερώνονται για τις δραστηριότητες του συλλόγου μας και τις θέσεις μας.

Απλά θα αναφέρω κάποια σημαντικά γεγονότα που έχουν σημειωθεί στο χρόνο που μας πέρασε.

Πρώτο επανήλθε στο στάδιο ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μετά τη σύντομη περιπέτεια του στο Μακάρειο στάδιο.

Δυστυχώς μετά τη διακοπή του αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αναγκαστήκαμε με τη σύμφωνη γνώμη των σωματείων να τοποθετήσουμε προστατευτικό δίκτυ.  Λέγω δυστυχώς διότι αναγκαζόμαστε να καταστρέφουμε το γήπεδο για να προστατευθούμε από τους διάφορους περιθωριακούς που έρχονται στους αγώνες για να ξεσπάσουν.

Στο πρόσφατο αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η αστυνομία για να δεχτεί να αστυνομεύσει το αγώνα, εμείωσε τη χωρητικότητα του γηπέδου κατά 5.000.  Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα.  Δεν μπορεί ο αθλητισμός να γίνεται έρμαιο στα χέρια των οποιωνδήποτε.

Όλοι αυτοί οι ταραξίες πρέπει να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στη δικαιοσύνη.  Νόμοι υπάρχουν και μάλιστα αυστηροί, αυτό που μένει είναι η εφαρμογή τους.

Σύντομα ο Γ.Σ.Π. θα καλέσει εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό για να δούμε από κοινού τα θέματα της βίας.  Όπως είναι η κατάσταση δεν μας ικανοποιεί.  Έχουμε ένα γήπεδο το οποίο για το οποίο έχουμε πληρώσει εκατομύρια και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το αφήσουμε να το καταστρέψουν οι διάφοροι ανεγκέφαλοι.  Εκτός και αν νομίζουν κάποιοι ότι μπορεί να ξαναγίνει τέτοιο γήπεδο.

Αναμένουμε ακόμα από τη επιτροπή που συνεστήθη για τη βία την υλοποίηση των εξαγγελιών της.  Ίδωμεν.

Είχα πει πάρα πολλές φορές ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το στάδιο είναι οι προσβάσεις και οι δρόμοι.  Οι πολλές υποσχέσεις, οι διάφορες συσκέψεις και οι σχεδιασμοί φαίνεται ότι έφεραν επιτέλους αποτελέσματα.

Ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα λήξει οριστικά αυτό το θέμα.

Τέλος θέλω να αναφέρω ότι προγραμματίζεται η επέκταση της Οικογενειακής Κερκίδας, έτσι την ονομάζω εγώ κατά 5.000 θεατές.  Επίσης προγραμματίζεται η κατασκευή νέων χώρων V.I.P.  Ήδη έχουμε προχωρήσει με κατασκευαστικά σχέδια και σύντομα θα αναρτηθούν λεπτομέρειες στη ιστοσελίδα μας.

Τελειώνοντας με το γήπεδο θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τα σωματεία ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ για την άριστη συνεργασία μας.

Ξενώνες:

Ένα πραγματικά τεράστιο έργο έχει περατωθεί και έχει αρχίσει τη λειτουργία του.  Σύντομα σε ξεχωριστή δημοσιογραφική διάσκεψη θα αναφερθώ με λεπτομέρεια σ’ αυτό το μεγαλεπήβολο Έργο του οποίου τα εγκαίνια θα γίνουν σε λίγους μήνες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:

Λεπτομερή ανάλυση των οικονομικών του Συλλόγου θα δείτε στις οικονομικές καταστάσεις που έχουν ετοιμαστεί από τους εγκεκριμένους λογιστές μας τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Είμαι έτοιμος να απαντήσω σε τυχόν απορίες σας, εάν υπάρξουν.

ΜΕΛΗ:

Τα μέλη μας αυξάνονται συνεχώς.  Κατά την διάρκεια της Προεδρίας μου ουδέποτε αρνήθηκα σε φίλους του στίβου να εγγραφούν σαν μέλη του Γ.Σ.Π.

Βλέποντας σήμερα την τάση που υπάρχει να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στην εκλογή των μελών της διοίκησης τους, θέλω να παρατηρήσω πόσο έχει πρωτοπορήσει ο σύλλογος μας στον τομέα αυτό.

Οι αθλητές του Γ.Σ.Π. οι οποίοι συμμετείχαν στους Παγκύπριους Αγώνες, έχουν βάσει του καταστατικού, δικαίωμα ψήφου και με αυτό τον τρόπο και οι ίδιοι κρίνουν και αποφασίζουν ποίοι θα διοικούν τον σύλλογο τους.  Αυτός κατά την γνώμη μου είναι και ένας τρόπος ώστε να παραμένουν οι αθλητές κοντά στον σύλλογο τους.

Στο χρόνο που μας πέρασε έφυγαν από τη ζωή δύο εκλεκτά μέλη μας.  Ο Ιάκωβος Φιλίππου, τον οποίο η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας είχε ανακηρύξει ισόβιο μέλος για τις υπηρεσίες του προς το Γ.Σ.Π. και ο Μανώλης Χριστοφίδης, που σχεδόν μόνιμα προήδρευε των Γενικών μας Συνελεύσεων.

Αιωνία τους η μνήμη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ:

Τελειώνοντας τη λογοδοσία μου θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τους αθλητές και προπονητές του Συλλόγου μας, που θυσιάζοντας πολύτιμο χρόνο από την προσωπική τους ζωή και την εργασία τους, κρατούν τον Γ.Σ.Π. ψηλά στο χώρο του αθλητισμού.

Ο Γ.Σ.Π. είναι μεγάλος σύλλογος.

Οι αθλητές του είναι αυτοί που πρέπει και μπορούν να το κάμουν ακόμα μεγαλύτερο.

Ευχαριστίες ιδιαίτερες στο Γενικό Διευθυντή και το προσωπικό του Γ.Σ.Π., για τη μεγάλη προσπάθεια τους να λειτουργήσει σωστά το αθλητικό μας κέντρο.

Ευχαριστίες ιδιαίτερα στα τρία σωματεία της Λευκωσίας ΑΠΟΕΛ, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ αλλά και την διαχειριστική επιτροπή του σταδίου για την άψογη συνεργασία.

Άφησα τελευταίους τους συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, διότι πιστεύω ότι δικαιούνται κάτι περισσότερο από απλές ευχαριστίες.

Μαζί αρχίσαμε αυτό το έργο και μέσα από συλλογική προσπάθεια και εποικοδομητικό διάλογο το φέραμε στο ζηλευτό σημείο που είναι σήμερα.

Σήμερα δύο από τα μέλη που η Γενική συνέλευση ανακήρυξε ισόβια δεν επαναδιεκδικούν εκλογή, οι κ. κ. Φρίξος Κλεάνθους και Κίκκος Φωτιάδης.  Για τη τεράστια προσφορά τους στο Γ.Σ.Π. και τη στενή συνεργασία μαζί μου τους ευχαριστώ ιδιαίτερα.

 

 

Θεόδωρος Μ. Ιωαννίδης

Πρόεδρος Γ.Σ.Π.