Γενικη Συνέλευση

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΓΣΠ Κ.ΔΩΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Αγαπητά μέλη,

Με την αποψινή Γενική Συνέλευση λήγει και η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου που αναδείχτηκε πριν δύο χρόνια από τα μέλη του Γ.Σ.Π.

Για τα πεπραγμένα μας σας ενημερώνουμε διαρκώς μέσα από την τριμηνιαία έκδοση μας,  που σας αποστέλλουμε ώστε να μαθαίνετε τα νέα του Γ.Σ.Π., αλλά κυρίως να μαθαίνετε τα νέα των αθλητών μας.

Ο Γ.Σ.Π. είναι ο μόνος Σύλλογος ο οποίος καλλιεργεί τον κλασσικό αθλητισμό σε όλη την Επαρχία Λευκωσίας. Επομένως και οι υποχρεώσεις μας αλλά και οι ευθύνες μας έναντι αυτών που αγαπούν τον κλασσικό αθλητισμό είναι τεράστιες.

Στις προηγούμενες δεκαετίες ο κλασσικός αθλητισμός καλλιεργείτο και στα σχολεία. Άρχιζε η προσπάθεια στα Δημοτικά σχολεία και τέλειωνε στα Λύκεια. Είναι γι’ αυτό το λόγο, που οι μαθητές μας είχαν μεγάλες επιτυχίες στο στίβο και πρόβαλλαν την Κύπρο στις διεθνείς διοργανώσεις.

Σήμερα έχουν αλλάξει τα πάντα. Ο κλασσικός αθλητισμός καλλιεργείται από τους Γυμναστικούς Συλλόγους και οι μαθητές ξεκινούν την ενασχόληση τους από τις ακαδημίες μας.

Ήδη ο Γ.Σ.Π. έχουν οργανώσει με μεγάλη επιτυχία τις ακαδημίες του, απασχολεί 3 γυμναστές και έχει φροντίσει ώστε να υπάρχουν μεταφορικά μέσα για να έρχονται τα παιδιά στο Γ.Σ.Π. για να γυμναστούν. Φυσικά θα αναφέρω το αυτονόητο ότι τα παιδιά δεν επιβαρύνονται με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Ακόμη σ’ αυτή την ηλικία δεν προσπαθούμε να διακρίνουμε τα παιδιά σε ταλαντούχα και μη. Δεχόμαστε όλα τα παιδιά και προτρέπουμε τους γονείς τους να τα φέρνουν στο στίβο.

Σ’ αυτό βοηθούν και οι άριστες εγκαταστάσεις μας αλλά και το εκπαιδευμένο προσωπικό μας.

Γιατί τα λέω όλα αυτά ?

Για να δώσω το στίγμα των προσπαθειών μας. Για να κατανοήσουν όλοι την μεγάλη προσφορά αλλά και συνεισφορά του Γ.Σ.Π. στον αθλητισμό.

Πέρσυ έλεγα στη λογοδοσία μου τα ακόλουθα, τα οποία δεν άρεσαν σ’ αυτούς που έρχονται στον αθλητισμό χωρίς να έχουν αθλητική παιδεία και έρχονται για τη δική τους προβολή

Έλεγα λοιπόν δυστυχώς για τον αθλητισμό μας ζούμε σε μια χώρα που παρά το ότι έχουμε τεράστια παράδοση στον κλασσικό αθλητισμό, δεν έχουμε αθλητική παιδεία.

Ζούμε σε μια χώρα που τα πάντα κινούνται γύρω από το ποδόσφαιρο. Ένα άθλημα στο οποίο είμαστε στον πάτο της Ευρώπης και πρωταγωνιστούμε στην εξαγωγή συναλλάγματος.

Διατίθενται τεράστια ποσά από την πολιτεία στις ποδοσφαιρικές ομάδες, για να φέρνουν ποδοσφαιριστές από όλες τις χώρες του κόσμου. Εάν μέρος, μικρό μέρος των χρημάτων αυτών εδίδετο στο στίβο, τότε τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμη καλύτερα. Ας αναλογιστούν αυτοί που εγκρίνουν τους κρατικούς προϋπολογισμούς για τον αθλητισμό και ας μας πουν, τι κέρδος έχει ο Κύπριος πολίτης από τα χρήματα που διατίθενται κάθε χρόνο για τον αθλητισμό. Πόσα χρήματα επενδύονται και μένουν μακροπρόθεσμα στο τόπο μας και πόσα εξανεμίζονται σε αγορές ποδοσφαιριστών. Ένα μόνο σας λέγω.

Φανταστείτε να μην υπήρχαν οι Γυμναστικοί Σύλλογοι. Διερωτηθήκατε που θα είμαστε? Θα αισθάνεστο περηφάνοι για τον αθλητισμό μας αν Κυπροποιούσαμε κάποιους αθλητές από την Αφρικανική Ήπειρο και τους στέλλαμε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Απευθύνεται κυρίως σ’ αυτούς που διαχειρίζονται  τα χρήματα του Κύπριου φορολογούμενου. 

Ήδη άρχισε η αντίστροφη πορεία αυτού του περίεργου φαινομένου, το οποίο μακροπρόθεσμα έδιωξε το Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Το φαινόμενο της εισαγωγής αθλητών από το εξωτερικό έγινε προσπάθεια από κάποιους, που αίφνης έγιναν ειδήμονες στο στίβο, να εισχωρήσουν και στο κλασσικό αθλητισμό.

Ο Γ.Σ.Π. πρωτοστάτησε ώστε να μην επικρατήσει αυτή η ιδέα. Πιστεύω ότι το πετύχαμε και έχουμε στείλει τα σωστά μηνύματα.

Εδώ για να μην υπάρξει καμιά παρεξήγηση, θέλω να διαχωρίσω «την εισαγωγή» αθλητών από το εξωτερικό, από τα παιδιά των αλλοδαπών που μένουν στην Κύπρο.

Αυτά τα παιδιά τα περιβάλλουμε με όλη μας την αγάπη και δεν γίνεται καμιά διάκριση σε βάρος τους.

Στο χρόνο που μας πέρασε ο Γ.Σ.Π.  πρώτευσε στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών, το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Γυναικών, το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Εφήβων, το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Νεανίδων,  το Παγκύπριο Εαρινό Πρωτάθλημα «Τα Μάτσεια», τόσο στην κατηγορία Ανδρών, όσο και την κατηγορία Γυναικών, το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κορασίδων και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου σ’ όλες τις κατηγορίες (Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων), εκτός στις κατηγορίες παίδων και κορασίδων, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση.

Την τρίτη  θέση κατέλαβε και στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Παίδων.

Μετά από πολλά χρόνια ο Γ.Σ.Π. έστειλε αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο πρωταθλητής μας ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΕΛΛΗΣ, αφού εξασφάλισε την πρόκριση πιάνοντας το όριο και σημειώνοντας νέο Παγκύπριο ρεκόρ, μας εκπροσώπησε επάξια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πήρε την 13η θέση, θέλω δε να σημειώσω ότι ήταν στο τελικό μέχρι και την τελευταία βολή στα προκριματικά.

Τον Απόστολο Παρέλλη, ένα αθλητή μας με εξαιρετικό ήθος και εργατικότητα τον συγχαίρουμε ιδιαίτερα και τον τιμούμε. Ευχόμαστε οι προσπάθειες του να ευοδωθούν στο μέλλον και να γίνει παράδειγμα για τους πιο μικρούς αθλητές. Ιδιαίτερα συγχαίρουμε το προπονητή του κ.Κυριάκο Βασιλειάδη.

Τα αποτελέσματα που ανάφερα πιο πάνω δείχνουν και τη δουλειά που γίνεται στο στίβο. Ο Γ.Σ.Π. απασχολεί δεκατρείς προπονητές, κυρίως παλαιούς πρωταθλητές οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται εδώ και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Να μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε δύο προπονητές που αφιέρωσαν την ζωή τους στο Γ.Σ.Π. Τους Παλλάδιο Νικολάου και Λουκά Καλογήρου. Από μικρά παιδιά ήσαν αθλητές του Γ.Σ.Π. και συνέχισαν σαν προπονητές. Πρόσφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στο Σύλλογο μας και έχουν αναδείξει πολλούς πρωταθλητές με εξαιρετικές διακρίσεις. Μαζί με τον Έφορο Στίβου κ.Ντίνο Μιχαηλίδη, πιστεύω ότι έχουν συνδέσει κυριολεκτικά τη ζωή τους με το Σύλλογο μας. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Αυτά έχω να σας πω για το στίβο και ελπίζω να μην σας έχω κουράσει.

 

Γήπεδο Ποδοσφαίρου

Τη χρονιά που μας πέρασε το γήπεδο του Γ.Σ.Π. φιλοξένησε την εξαιρετική πορεία του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη.

Για να γίνει κατορθωτή η παραχώρηση των εγκαταστάσεων μας και η διοργάνωση αγώνων σε τόσο υψηλό επίπεδο, χρειάσθηκε οι υπάλληλοι του Γ.Σ.Π. να εργάζονται αδιάκοπα. Με τις ικανότητες τους όμως και το αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει, έφεραν σε πέρας το δύσκολο έργο τους.

Συγχαίρω ιδιαίτερα το Γενικό Διευθυντή του Γ.Σ.Π. κ.Φοίβο Κωνσταντινίδη και μέσω του όλο το προσωπικό.

Δυστυχώς όμως πέρσυ είχαμε έξαρση της βίας με αποτέλεσμα όλοι οι αγώνες των playoff, να γίνουν χωρίς θεατές και να αρχίσουμε και φέτος τους αγώνες χωρίς θεατές.

Οι ζημιές είναι τεράστιες τόσο για το Γ.Σ.Π. όσο και για τις ομάδες.

Δεν μπορώ να κατανοήσω ποιους τιμωρεί η Κ.Ο.Π. με την διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές.

Αυτοί που προκαλούν την βία δεν τιμωρούνται. Αντίθετα θα προκαλέσουν επεισόδια όπου και αν βρεθούν, είτε σε αγώνες εκτός έδρας των ομάδων τους είτε ακόμα και στην Ευρώπη. Η διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές, δεν είναι η λύση και αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν έφερε οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Εάν συνεχισθεί αυτή η τακτική τα σωματεία θα κληθούν από το Γ.Σ.Π. για να καλύψουν τα πραγματικά έξοδα του, δηλαδή την διατήρηση του χορτοτάπητα, το καθαρισμό και συντήρηση του σταδίου και να καταβάλλουν τα δικαιώματα χωρίς να έχουν εισπράξεις.

Πέρσυ όλα τα έξοδα τα επιβαρύνθηκε ο Γ.Σ.Π. Είναι όμως οικονομικά αδύνατο να συνεχιστεί και φέτος η ίδια κατάσταση.

Προσπαθούμε μαζί με τον ΑΠΟΕΛ, την Ομόνοια και τον Ολυμπιακό να εγκαταστήσουμε σύστημα ελέγχου, το οποίο να εντοπίζει τους ταραξίες. Ελπίζουμε να το επιτύχουμε.

Από τον Κ.Ο.Α. δεν είχαμε οποιαδήποτε βοήθεια γι’ αυτό το θέμα. Πρέπει και ο Κ.Ο.Α. να μελετήσει τρόπους για να καταστείλουμε τη βία. Εμείς που βλέπουμε την πραγματική εικόνα του προβλήματος μακριά από δηλώσεις και συνεδριάσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε εισηγήσεις.

Οι μικρές ομάδες των ταραξιών στο τέλος  θα διώξουν από τα γήπεδα τους φιλάθλους. Για να καταλάβετε πως μας βλέπουν οι Ευρωπαίοι απλά αναφέρω ότι στο διεθνές συνέδριο για τη βία, που έγινε στη Βιέννη πριν ένα μήνα, είχαν προβληθεί τέσσερα επεισόδια που αμαύρωσαν τον αθλητισμό. Τα δύο αφορούσαν την Κύπρο. Το ένα το οποίο και προβάλλετο συνεχώς πίσω από τους ομιλητές αφορούσε τον «οπαδό» εντός εισαγωγικών του ΑΠΟΕΛ, που είχε σκαρφαλώσει στο προστατευτικό δικτύωμα στον αγώνα με την Ρεάλ.

Δυστυχώς κάποιοι δεν επιθυμούν να συμμορφωθούν και δημιουργούν προβλήματα και στους σωστούς φιλάθλους.        

 

Τριμηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο              

Τα μέλη μας ενημερώνονται για το Σύλλογο μέσα από το Τριμηνιαίο Ενημερωτικό μας Δελτίο. Ήδη η ανταπόκριση για το ενημερωτικό δελτίο είναι μεγάλη. Το αποστέλλουμε στα σχολεία και σε άλλους οργανισμούς, ώστε να ενημερώνονται για το στίβο.

Σε μια προσπάθεια να καλυτερεύσουμε την έκδοση, ζητούμε από όσους ενδιαφέρονται να αποστέλλουν τα δικά τους άρθρα και εισηγήσεις γύρω από το στίβο και τον αθλητισμό, ώστε με τη δημοσίευση τους να ακούγονται όλες οι απόψεις.

Μάλιστα ζητούμε από τους παλαιούς αθλητές να μας αποστέλλουν τις δικές τους αφηγήσεις και φωτογραφικό υλικό για να δημοσιεύονται και να μαθαίνουν οι νεότεροι την ιστορία του Γ.Σ.Π.

 

Οικονομικό

Για το οικονομικό δεν έκαμα οποιανδήποτε αναφορά, διότι σας έχει παραδοθεί λεπτομερής αναλυτική κατάσταση των οικονομικών από τους ελεγκτές του Συλλόγου. Εάν έχετε οποιανδήποτε απορία είμαι και πάλι στη διάθεσή σας.

 

Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχθηκε στις προηγούμενες εκλογές συνεχίζει και σήμερα, αφού δεν έχουν υποβληθεί άλλες υποψηφιότητες.

Υποψηφιότητα υπέβαλε ο κ.Γιώργος Γεωργιάδης από τα παλαιότερα και πιο τακτικά μέλη του Συλλόγου μας, αλλά απέσυρε την υποψηφιότητα του για να μην γίνουν εκλογές.

Αποχωρεί από τη διοίκηση του Γ.Σ.Π. ο κ.Κώστας Ματσουκάρης.

Έχει υπηρετήσει το Γ.Σ.Π. για 42 ολόκληρα χρόνια. Έζησε τις καλές αλλά και τις άσχημες στιγμές του Συλλόγου. Υπήρξε Έφορος Στίβου με εξαιρετική επιτυχία.

Ευτύχισε να συνδέσει το όνομα του με την ανέγερση του Νέου Σταδίου του Γ.Σ.Π. Γι’ αυτή του την προσφορά τα μέλη μας τον ανέδειξαν «ισόβιο» μέλος του Συλλόγου μας. Έχει όλα τα δικαιώματα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Αυτά έχω να σας πω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Σ.Π. και σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

 

Σας ευχαριστώ

 

Δώρος Μ.Ιωαννίδης

Πρόεδρος Γ.Σ.Π.