Μεγάλες Δόξες του ΓΣΠ

Άδωνης Θεοχαρίδης

Ο Άδωνης Θεοχαρίδης γεννήθηκε στην Ακανθού το 1924. Ο πατέρας του ήταν δάσκαλος αλλά ταυτόχρονα λάτρης του αθλητισμού. Αυτή η αγάπη για τον αθλητισμό την μετέδωσε και στον Άδωνη που από νεαρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με τον κλασσικό αθλητισμό. Άρχισε την καριέρα του στον στίβο το 1936 - 1937 σε μία συνάντηση του Παγκυπρίου Γυμνασίου, όπου ήταν μαθητής. Έτρεξε για πρώτη φορά με τα χρώματα του Γυμναστικού Συλλόγου ¨Τα Παγκύπρια¨, στον δρόμο των 150μ. Για αρκετά χρόνια ήταν αθλητής των 400μ. Τα ρεκόρ του δεν ήταν σπουδαία λόγω των πρωτόγονων συνθηκών που επικρατούσαν τότε. Έτρεχαν πάνω σε χωμάτινο στίβο, στίβο πολύ σκληρό και γεμάτο πέτρες.

Εκτός από τον στίβο ο Άδωνης Θεοχαρίδης ήταν καλός πετοσφαιριστής;, δεινός κολυμβητής και κυνηγός. Την πετόσφαιρα την ξεκίνησε από το Γυμνάσιο και στην συνέχεια δημιούργησε μαζί με άλλους φίλους ομάδα του ΓΣΠ και σαν ΑΠΟΕΛ. Ήταν μία πολύ καλή και δυνατή ομάδα που άφησε εποχή, ιδίως το 1952 - 1953. Την πρώτη του επαφή με τον ΓΣΠ την είχε το 1953. Ο αείμνηστος Διαγόρας Νικολαϊδης του ζήτησε να τον βοηθά στον ΓΣΠ. Από τότε υπηρέτησε τον Σύλλογο που αγάπησε από διάφορες θέσεις, τα περισσότερα ως Γυμνασίαρχος. Ήταν επίσης επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Στίβου.

Ο Άδωνης Θεοχαρίδης άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Αυγούστου του 2001. Ένας ακόμα εργάτης του αθλητισμού μας άφησε για πάντα.