Μεγάλες Δόξες του ΓΣΠ

Άγγελος Χατζηιωσήφ

Γεννήθηκε στον Στρόβολο το 1908 και πέθανε το 1981, Φοίτησε στην Αγγλική Σχολή, στην οποία άρχισε τον αθλητισμό. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες στη διάδοση του αθλητισμού στη γενέτειρα του. Αποτελούσε μέλος ποδοσφαιρικής ομάδας και διακρίθηκε ιδιαίτερα στον αγροτικό χώρο προτού ιδρυθεί ο Αθλητικό Σύλλογος Στροβόλου ¨Ο Κεραυνός¨. (1926)

Στον κλασσικό αθλητισμό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους Επαρχιακούς αγώνες προκρίσεως για τους Πανελληνίους το 1925. Στους αγώνες αυτούς κέρδισε τον δρόμο 100μ (11΄΄ 3/5) και κατετάγη δεύτερος στο άλμα εις μήκος και στο ύψος επί κοντώ. Στους Παγκύπριους προκριματικούς αγώνες το 1926, πρώτευσε στα άλματα εις μήκος και ύψος, για να κερδίσει μετά στους 19ους Παγκύπριους αγώνες του ίδιου χρόνου τρεις πρώτες νίκες (άλμα εις μήκος 6.27μ – άλμα επί κοντώ 3μ και πένταθλο). Στους Πανελλαδικούς αγώνες το 1927, πρώτευσε στο άλμα εις μήκος και συνέβαλε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στη σκυταλοδρομία 4 x 100μ. Τον ίδιο χρόνο ενίσχυσε την ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ (ΠΟΕΛ την συγκεκριμένη περίοδο), σε έξοδο της στην Αίγυπτο. Το 1928 στους Παγκύπριους αγώνες κέρδισε τρεις πρώτες νίκες (στον ακοντισμό 43.14μ, στο άλμα επί κοντώ 3.05μ και στο πένταθλο όπου κέρδισε στα τρία από τα πέντε αγωνίσματα). Στους Πανελλαδικούς αγώνες του 1929 κατετάγη τέταρτος στο πένταθλο, κέρδισε το άλμα επί κοντώ και συμμετείχε στην ομάδα που κέρδισε την πρώτη θέση στη σκυταλοδρομία 4 x 100μ.

Μετά το τέλος των αγώνων το 1929, πήγε στην Αίγυπτο, όπου παρέμεινε μέχρι το 1946. Εκεί συνέχισε την αθλητική σταδιοδρομία του τόσο ως αθλητής στίβου όλο και ως ποδοσφαιριστής. Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο, εξακολούθησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως παράγοντας του αθλητισμού στον Στρόβολο και στη Λευκωσία. Διετέλεσε για αρκετά χρόνια έφορος στίβου του Γ.Σ.Π., με τα χρώματα του οποίου αγωνιζόταν και ως αθλητής.